Kesihatan

Lihatlah Manfaat Hubungan intim pada Pagi

, Jakarta - Ada pasangan yang menghindari seks pada waktu pagi. Pertama, kerana bau mulut yang "tidak segar" boleh merosakkan mood berkasih sayang. Kedua, kerana waktu yang ketat, pada awal pagi harus menjaga anak-anak dan segala macam perkara. Belum lagi persiapan untuk pejabat dan serangkaian ritual pagi.

Sebenarnya, jika pasangan ingin menghabiskan 10-15 minit untuk melakukan hubungan seks pada waktu pagi, terdapat banyak faedah yang dapat diperoleh, anda tahu!

  1. Penguat Mood Pagi

Berhubungan seks pada waktu pagi boleh penggalak mood . Selepas orgasme, hormon yang menghasilkan gembira seperti endorfin dan oksitosin keluar dan dibuat mood menjadi lebih baik. Pagi yang bersemangat akan menjadikan aktiviti seharian lebih menyeronokkan.

  1. Kesan Berseri

Orgasme menjadikan kulit lebih sekata bercahaya , segar dan cerah. Jadi, faedah melakukan hubungan seks pada waktu pagi dapat menjadikan anda kelihatan lebih cantik kerana anda gembira.

  1. Sukan "Bagus"

Anda boleh memanfaatkan sesi hubungan intim ini sebagai kaedah bersenam. Anda boleh membakar 144 kalori dalam sesi seks selama 30 minit. Walaupun kedudukan dilakukan lebih sukar, semakin banyak kalori dibakar. Sebagai contoh, wanita di atas boleh membakar hingga 2000 kalori setiap 30 minit.

  1. Mengeratkan Hubungan dengan Pasangan

Dalam hubungan, masih ada keperluan untuk perasa agar cinta lebih manis. Kejadian spontan seperti seks pagi yang tidak dirancang akan mengeratkan hubungan anda dengan pasangan anda.

  1. Meningkatkan Antibodi

Percaya atau tidak, melakukan hubungan seks pada waktu pagi dapat meningkatkan antibodi. Ini disebut dalam penyelidikan Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction. Sebenarnya, antibodi ini bersifat jangka panjang, bukan hanya sehari. Sudah tentu, ini berlaku apabila persetubuhan pada waktu pagi dilakukan secara rutin.

  1. Tingkatkan Kepekatan

Membuka hari memerlukan daya tumpuan yang tinggi dan melakukan hubungan seks pada waktu pagi dapat meningkatkan daya tumpuan yang diperlukan di tempat kerja. Dipercayai bahawa faedah melakukan hubungan seks pada waktu pagi dapat membuat orang lebih dapat berbincang, berfikir dengan bersungguh-sungguh dan mudah menerima perkara-perkara pening yang mungkin dialami sepanjang hari. Ini dengan catatan bahawa hubungan intim yang dilakukan menjadikan orgasme, ya.

  1. Buat Pasangan Bahagia

Sesekali mengejutkan pasangan anda dengan melakukan posisi yang sudah lama dia minta tetapi anda tidak pernah melakukannya. Tidak ada masa yang lebih baik untuk memberikan "kejutan erotik" itu pada waktu pagi.

  1. Apa Itu Hubungan intim

Manfaat lain untuk melakukan hubungan seks pada waktu pagi ialah anda melakukannya sebagaimana adanya. Ini akan membolehkan anda dan pasangan mengenali antara satu sama lain dengan lebih baik. Bagaimana tidak, di pagi hari Anda dan pasangan tidak mempunyai waktu untuk menata, tampil seperti mereka dan "diserang" dengan aktiviti intim yang menyeronokkan. Pasangan yang kerap melakukan hubungan seks pada waktu pagi cenderung lebih dekat dengan emosi daripada mereka yang tidak.

  1. Masa yang tepat untuk Encik P

Pada waktu pagi Mr P mencapai ketegangan maksimum tanpa perlu dirangsang dan diberi belaian. Pasti ini menjimatkan masa, bukan? Tidak perlu membina mood pertama atau hasutan. Foreplay memang seronok tapi kadang kala kuki tidak akan merosakkan kehidupan seks anda. (Baca juga Berkenalan dengan Disfungsi Ereksi pada Lelaki)

Apabila anda bersenang-senang dengan pasangan anda, maka keperluan pelengkap untuk momen intim tidak ada, cukup pesan saja ! Anda juga boleh membeli vitamin yang anda perlukan dengan perkhidmatan tersebut Penghantaran Farmasi yang akan menghantarnya dalam masa 1 jam. Tunggu apa lagi? Muat turun aplikasinya dengan segera di App Store dan Google Play sekarang.