Kesihatan

Wanita Berhati-hati dengan Bahaya Menyayangi 2 Lelaki Sekaligus

Jakarta - Pernahkah anda terjebak dalam situasi yang membingungkan ketika anda menyukai dua lelaki pada masa yang sama? Memang benar bahawa urusan hati tidak dapat diatur begitu saja, apatah lagi jika ia dipengaruhi oleh ego. Anda mungkin telah jatuh cinta pada satu lelaki, tetapi pada suatu ketika muncul lelaki kedua yang juga membuat hati anda berdebar. Tidak mustahil anda mencintai 2 lelaki sekaligus, tetapi ingat bahawa ini mungkin menjadikan hubungan anda rumit. Sebenarnya, ada kesan negatif yang dapat anda rasakan sekiranya anda melakukan ini.

Bersedia untuk Kehilangan Kedua-duanya

Kerana anda tidak mahu kehilangan kedua-dua lelaki ini, anda akhirnya berusaha untuk menjalin dua hubungan sekaligus. Risiko terbesar adalah apabila kedua-dua orang ini mengetahui bahawa anda bertengkar, dan bukannya mendapat simpati, anda akan ketinggalan. Mereka mungkin merasa sakit hati kerana mereka "menipu" perasaan anda kerana menganggap mereka hanya menyukai satu orang.

Kemungkinan ditinggalkan oleh mereka berdua sangat tinggi. Lebih-lebih lagi, jika hati ganda anda diketahui oleh kedua-duanya, mereka boleh merasa sakit hati dan dikhianati. Sehingga akhirnya mereka memilih untuk meninggalkan anda. Adakah anda bersedia untuk akibat seperti ini?

Sentiasa Merasa Kebimbangan

Tidak dapat dinafikan bahawa anda merasakan kebahagiaan ketika anda mencintai. Tetapi jika ada dua orang yang memenuhi hati anda, mungkin perasaan bahagia itu juga disertai oleh kegelisahan. Kegelisahan yang timbul adalah disebabkan oleh rasa takut yang anda rasakan terhadap kedua-dua lelaki itu dalam hidup anda. Takut bahawa perasaan samar anda akan diketahui, takut disalahkan, dan takut ditinggalkan. Sekiranya anda mempunyai ini, perasaan anda pasti tidak akan tenang. Apabila anda bersama satu lelaki, anda terpaksa berbohong kepada lelaki kedua dan seterusnya dan seterusnya.

Pendapat Rakyat

Anda mungkin berfikir bahawa ini adalah hidup anda sehingga anda berhak melakukan apa sahaja, termasuk mencintai dua lelaki sekaligus. Tetapi berhati-hatilah, pendapat orang tidak semuanya sesuai dengan pendapat anda. Mungkin anda dianggap playgirl atau penipu kerana anda menjalin hubungan dengan dua lelaki sekaligus. Sekiranya anda merasa baik-baik saja dengan apa yang difikirkan oleh orang lain, anda mesti menyedari bahawa di antara orang di sekeliling anda pasti ada seseorang yang mengenali kekasih anda atau salah satu daripada dua lelaki yang anda sukai. Mereka boleh mengeluh dan hubungan anda akhirnya berantakan.

Cinta atau Ego?

Anda pernah mencintai seorang lelaki tetapi itu tidak mencukupi. Anda boleh mencintai lelaki lain dengan mudah. Tunggu sebentar, jangan selalu menganggap itu cinta. Ini hanya ego sesaat yang membuat anda bertindak impulsif dengan menjalin hubungan cinta dengan dua lelaki sekaligus. Kelak, anda akan keliru dengan perasaan anda sendiri. Lelaki mana yang paling anda gemari? Apa yang paling bermakna dalam hidup anda? Mungkin anda tidak dapat menjawab soalan ini dan merasakan kekosongan di hati anda.

Kesetiaan penting untuk hubungan romantis kekal. Sekiranya anda sudah mencintai seseorang, cubalah bahagia dengan hidup anda. Jangan segera tergoda dengan kehadiran orang ketiga kerana ia dapat membuat semua perasaan cinta yang anda miliki.

Ingat juga bahawa mencintai dua lelaki sekaligus, bukan sahaja dapat melukai hati mereka jika anda tertangkap. Namun, ia juga akan melukai hati anda sendiri sekiranya pada akhirnya anda tidak dapat memiliki keduanya.

Memupuk perasaan cinta anda pada satu lelaki dan beri perhatian lebih kepadanya. Terutama jika dia mengalami kesakitan, segera gunakan aplikasinya . Oleh itu, anda boleh mendapatkan cadangan rawatan di hospital tanpa perlu segera datang. Bercakap dan dapatkan nasihat terbaik dari doktor melalui Panggilan Video / Suara dan berbual. Anda juga boleh membeli makanan tambahan atau vitamin untuk kesihatan yang anda perlukan , pesanan akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found