Kesihatan

Wanita Perlu Tahu Mitos Tentang Kening

Jakarta - Pembentuk kening tidak dapat dikeluarkan dari rutin solek harian. Boleh dikatakan bahawa membentuk alis adalah sebahagian daripada trend kecantikan yang diminati oleh ramai wanita. Terdapat banyak bentuk kening, tetapi tentu saja ia mesti disesuaikan dengan bentuk wajah. Sekiranya bentuk kening tidak sesuai dengan bentuk wajah, ia boleh menjadikan penampilan anda kelihatan tidak sempurna. Begitu juga dengan pemilihan warna alis, hitam atau sedikit kecoklatan. Anda memerlukan teknik khas untuk melukis bentuk alis yang sempurna.

Sekiranya anda berjaya membuat bentuk alis yang betul, anda juga perlu menjaga alis anda agar tetap terjaga dan tidak mudah jatuh. Anda pasti tidak mahu kening semula jadi botak, kerana tidak dijaga dengan baik, bukan?

Baiklah, jika anda adalah salah seorang yang mengikuti trend kecantikan ini. Anda mesti terlebih dahulu mengetahui mitos mengenai kening. Mungkin, selama ini anda adalah salah seorang yang mempercayai mitos ini.

1.Mitos: Bentuk Kening lengkungan Sesuai untuk Semua Bentuk Muka.

Sebenarnya, dianggap sebagai bentuk alis "selamat", alis lengkung ini mempunyai lekukan di bahagian atas. Tetapi sayangnya, bentuk alis ini tidak sesuai digunakan pada semua bentuk wajah walaupun ini adalah bentuk alis yang selamat. Oleh itu, jika anda berada di pusat rawatan kecantikan dan ingin meluruskan kening, anda harus terlebih dahulu memperhatikan bentuk wajah anda. Contohnya, untuk bentuk muka bujur, anda tidak boleh menggunakan bentuk alis ini tetapi bentuk alis rata. Kerana kening rata boleh menjadikan bentuk wajah kelihatan lebih kecil. Jadi sebelum membentuk alis, minta nasihat daripada pakar terlebih dahulu, ya.

2.Mitos: Kening Atas Tidak Boleh Dikeluarkan

Sebenarnya, kening atas boleh dipetik dan tidak akan menjadikan bentuknya begitu pelik. Lebih-lebih lagi, alis atas ini dapat disesuaikan mengikut keinginan anda agar sesuai dengan bentuk wajah anda. Jadi tidak ada "kesan sampingan" yang berbahaya jika mencabut alis atas. Secara estetik, penarikan semula alis ini sebenarnya dapat menjadikan alis kelihatan lebih kemas jika dilakukan dengan betul.

3.Mitos: Memetik Terlalu Banyak Menyebabkan Kening Botak

Sebenarnya, jumlah kening yang dicabut tidak ada kaitan dengan kebotakan semula jadi sehingga tidak tumbuh lagi. Sebenarnya, dalam julat usia yang produktif, kening dapat tumbuh semula dalam 56 hari. Penyelesaiannya adalah dengan selalu menggunakan serum alis. Dengan cara ini, proses pertumbuhan rambut alis dapat dibantu.

4.Mitos: Kening Sepertinya Sama

Sebenarnya, jika alis wanita kanan dan kiri tidak terbentuk, ia mempunyai bentuk yang berbeza atau tidak simetri. Oleh itu, anda tidak perlu merasa kecewa, sekarang ada banyak cara untuk membuat alis kelihatan simetris, iaitu dengan membentuknya atau melakukan threading.

5.Mitos: Kening Berkembang Lebih Pantas Sekiranya Meringankan

Sebenarnya, pertumbuhan kening tidak bergantung pada teknik pencukuran yang digunakan. Apa sahaja kaedahnya, bermula dari waxing, menjalar serta pembatalan dengan tweeter, rambut alis akan tetap tumbuh seperti bentuknya yang asli. Jadi, tidak ada kaedah pemangkasan alis yang boleh menjadikan alis tumbuh lebih tebal.

Mencantikkan diri anda untuk wanita adalah keperluan, serta menjaga kesihatan. Sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan yang perlu ditangani, sekarang jangan repot-repot lagi. Permohonan , membantu anda untuk dapat mengatasi masalah kesihatan kapan saja, di mana sahaja. Terdapat doktor pakar yang bersedia membantu anda sekiranya diperlukan dan boleh dihubungi melalui Panggilan Suara / Video dan Berbual. Anda juga boleh membeli produk kesihatan yang anda perlukan dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun sekarang di App Store dan Google Play.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found