Kesihatan

teknik baru dalam aktiviti seksual anda dan pasangan

Jakarta - Umumnya, setiap pasangan mendambakan sensasi orgasme ketika melakukan hubungan seksual. Pemikiran ini menyebabkan pasangan melakukan hubungan seks dengan semangat dan semangat yang cukup tinggi. Keadaan ini menyenangkan tetapi kadangkala menjadikan aktiviti seksual kelihatan tergesa-gesa dan kepuasan tidak bertahan lama.

Baca juga: Jangan Pegang, Libido Boleh Mempengaruhi Kesihatan Reproduksi

Bukan hanya itu, pergerakan seksual yang monoton dapat membuat setiap pasangan merasa bosan ketika melakukan hubungan seks. Elakkan merasa bosan dengan melakukan teknik baru dalam aktiviti seksual anda dan pasangan anda, salah satunya adalah seks tantrik dalam gaya India Kuno.

Apa itu Tantrik Seks?

Seks tantrik adalah hubungan intim antara suami dan isteri yang menghubungkan meditasi dengan aktiviti seksual. Tidak seperti pengalaman seksual lain, seks tantrik lembut, hubungan seksual lambat, penuh perhatian dan seimbang. Seperti melakukan yoga, seks tantrik adalah gabungan aktiviti fizikal dan pengalaman rohani.

Secara amnya, anda boleh melakukan seks tantrik apabila anda mahukan pengalaman atau sensasi baru dalam kehidupan seksual dan pasangan anda. Bukan itu sahaja, melakukan seks tantrik dapat meningkatkan keakraban dengan pasangan anda. Teknik seks tantrik sangat bagus untuk dilakukan ketika anda dan pasangan anda mengalami perpisahan dalam hubungan cinta. Terdapat banyak keadaan yang membuat anda dan pasangan mengalami keadaan ini. Tidak ada salahnya menggunakan aplikasi dan berunding terus dengan ahli psikologi untuk masalah yang anda alami.

Baca juga: SayaInilah Sebab Terapi Psikologi Membantu Memulihkan Disfungsi Seksual

Semasa melakukan teknik seks tantrik, anda tidak perlu terburu-buru dan mengejar sensasi orgasme. Dengan melakukan aktiviti seksual dengan tenang dan memberi tumpuan untuk meningkatkan keakraban anda dengan pasangan anda, anda mendapat sensasi dan pengalaman yang berbeza dari aktiviti seksual anda yang lain.

Bagaimana Bermula dengan Teknik Seks Tantrik?

Anda harus ingat, teknik seks tantrik adalah pilihan untuk anda dan pasangan. Tidak hanya ketika anda melakukan aktiviti seksual untuk mencapai orgasme, lakukan seks tantrik untuk membina kedekatan antara anda dan pasangan. Kemudian, bagaimana memulakan teknik seks tantrik dengan pasangan? Lakukan ini dengan beberapa cara:

1. Pra permainan

Secara amnya, untuk mencapai penembusan, terdapat beberapa aktiviti yang dapat dilakukan untuk meningkatkan semangat dan semangat pasangan yang dikenali sebagai pergerakan foreplay. Anda boleh melakukan teknik seks tantrik semasa bergerak foreplay dilakukan dengan pasangan. Lakukan foreplay dengan perlahan, jangan lupa untuk melihat mata pasangan anda agar kedekatan yang anda bangun bersama lebih jelas. Tidak ada salahnya mengucapkan ayat yang membahagiakan pasangan anda sehingga anda dan pasangan lebih rapat.

2. Seks

Setelah melakukan foreplay, anda tidak seharusnya melakukan aktiviti penembusan dengan segera. Biarkan pasangan anda merasakan sensasi lain untuk meningkatkan tenaga seksual antara anda dan pasangan anda. Semasa menembusi, lakukan aktiviti seksual dalam keadaan selesa dan romantis. Jangan lupa untuk terus bernafas bersama pasangan anda ketika menembus. Anda boleh melakukan pergerakan penembusan sambil melihat mata pasangan anda. Jangan memikirkan masalah orgasme, teknik seks tantrik dilakukan untuk memberi kesan kepada pasangan anda dari setiap sentuhan atau pandangan anda.

Baca juga: 6 Cara Meningkatkan Kerangsangan Seksual

3. Berbaring dengan pasangan anda

Berbaring dengan pasangan anda selepas aktiviti seksual meningkatkan tenaga dan membuat hubungan terasa lebih mendalam. Tidak ada salahnya melakukan sentuhan lembut, aktiviti ini membantu meningkatkan hubungan dan kedekatan dengan pasangan anda.

Oleh itu, tidak perlu takut lagi hubungan yang tegang dengan pasangan anda kerana seks tantrik India Kuno ini akan membantu merapatkan semula hubungan suami isteri, ya!

Rujukan:
Selamat Mengetahui. Diakses pada tahun 2019. Seks Tantrik
Garis Kesihatan. Diakses pada tahun 2019. Seks Tantrik
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found