Kesihatan

Sebab Wanita Lebih Menarik Kepada Anak Lelaki Buruk

Jakarta - budak jahat , alias orang jahat cenderung lebih mudah menarik minat wanita. Mengenai rasa yang satu ini, setiap orang akan berbeza. budak jahat dia tidak semestinya lelaki yang nakal. Walau bagaimanapun, label itu diperoleh kerana hampir semua yang terdapat dalam a budak jahat memang berbeza dengan kebanyakan lelaki.

Baca juga: Kesihatan Mental Boleh Terganggu Sekiranya Romantik Kekacauan

Nama Panggilan budak jahat biasanya sangat melekat pada lelaki yang mempunyai keperibadian yang berani, yang bermaksud bahawa mereka berani berkenalan atau berkencan. Mungkin perkara-perkara ini menjadi tarikan utama di mata wanita. Penyelidikan psikologi mengatakan bahawa banyak wanita lebih tertarik budak jahat daripada budak baik . Pelik, bukan?

Bukan itu sahaja, ternyata terdapat banyak faktor lain yang menjadikan wanita lebih tertarik pada wanita budak jahat . Inilah penjelasannya!

1. Lebih Agresif

Semua wanita tidak akan merasa selesa ketika perasaan atau hubungan tergantung dan kurang jelas. Namun, anda tidak akan pernah merasakannya ketika anda berkencan dengan seseorang budak jahat . Mereka cenderung lebih agresif, jadi tidak perlu membuat wanita itu menunggu kejelasan terlalu lama.

Sekiranya diteliti lebih lanjut, sikap agresif ini disukai oleh hampir semua wanita. Lebih-lebih lagi, ketika wanita akan menghadapi haid, tubuh akan mengeluarkan sejumlah hormon termasuk hormon seks. Hormon dilepaskan secara semula jadi sebagai isyarat bahawa haid akan datang. Sekarang, budak jahat- adalah yang paling sensitif terhadap isyarat. Menarik kan?

Baca juga: Cara Sihat untuk Berurusan dengan Rakan Sekerja Beracun

2. Rasa Lebih Terlindung

Wanita biasanya mempunyai sifat yang lebih disukai, dimanjakan, dan dilindungi. Kerana perkara ini, wanita lebih tertarik budak jahat cenderung dapat melindunginya. Tubuh wanita mengandungi hormon yang disebut prolaktin. Semakin tinggi tahap hormon dalam badan, semakin banyak emosi yang berlaku pada wanita. Kerana hormon ini, wanita lebih kerap menangis, dan merasa seperti disayangi dan dimanjakan.

Untuk mengatasinya, sekali lagi budak jahat- adalah yang paling berpengalaman dalam menangani perkara ini. Lebih daripada itu, budak jahat mempunyai ciri-ciri tidak suka melihat wanita itu menangis. Maka dia akan melakukan apa sahaja untuk mengelakkan perkara itu terjadi, jadi budak jahat boleh digelar sebagai pelindung wanita.

3. Penuh Pengembaraan

Selain mempunyai penampilan acuh tak acuh, budak jahat juga sinonim dengan aktiviti fizikal yang mencabar, seperti menjelajah tempat-tempat pelancongan baru. Mereka selalu mempunyai cara tersendiri untuk menikmati setiap perjalanan. Sebagai wanita, mereka juga berpartisipasi dalam menjelajahi tempat-tempat pelancongan baru dan mencuba perkara-perkara yang sangat menyeronokkan. Ini tentunya dilakukan sebagai langkah dan cara baru untuk menikmati temu janji.

Baca juga: Hubungan Beracun dalam Keluarga, Inilah Tanda-Tanda

4. Penangkapan Mata

Paling budak jahat mempunyai penampilan yang baik menawan dan menjolok mata . Ini menjadikan wanita lebih tertarik budak jahat . Sama ada dengan jaket kulit, atau rambut halus dengan pembalut pomade , membuat wanita merasa senang berada di sekelilingnya. Mereka juga cenderung mempunyai selera humor yang baik, yang membuat wanita merasa selesa untuk bercakap dengan mereka lama.

Jadi, sudah tahu mengapa budak jahat lebih menggoda untuk wanita? Selera setiap orang berbeza, jangan memaksa pilihan anda budak jahat , jika anda lebih berminat budak baik. budak jahat bukan lelaki yang kasar secara fizikal dan lisan, ya! Anda perlu mengetahui perbezaannya. Tetapi, jika anda terjerat dengan lelaki seperti itu, tidak ada salahnya untuk berbincang dengan psikologi untuk mengetahui cara terbaik untuk menanganinya.

Rujukan:

Psikologi Hari Ini. Diperoleh pada tahun 2020. Mengapakah Wanita Jatuh Laki-Laki Buruk?

Scholarworks.umass.edu. Diakses pada tahun 2020l. Adakah Bad Boys Selesai Pertama?

Datemix. Diakses pada tahun 2020. Wanita Lebih Berminat dengan Bad Boys.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found