Kesihatan

5 Sukan yang Meningkatkan Kejantanan Lelaki

Jakarta - Bagi anda Adams yang mempunyai masalah kejantanan, lebih baik jangan terburu-buru mengambil pil atau ubat penambah stamina, alias "ubat kuat". Kerana selain daripada ubat-ubatan dan makanan berkhasiat, masalah kejantanan juga dapat diatasi dengan bersenam.

Menurut pakar urologi dari Sekolah Perubatan Hofstra, Amerika Syarikat, salah satu kelebihan bersenam adalah menjadikan lelaki lebih kuat di tempat tidur. Sebelum ini, anda perlu tahu bahawa seks adalah aktiviti yang memerlukan banyak tenaga fizikal. Nah, jika anda ingin menjalani kehidupan seks yang dapat memuaskan pasangan anda, sudah tentu anda memerlukan persiapan. Salah satunya adalah dengan meningkatkan stamina dan kejantanan melalui latihan.

Tidak percaya bahawa senaman benar-benar bermanfaat untuk kehidupan seks? Lihat sahaja kajian yang dilakukan oleh Boston University School of Medicine. Dalam kajian itu para pakar memerhatikan lelaki yang setiap hari membakar sekurang-kurangnya 200 kalori. Jumlah itu kira-kira sama dengan melakukan berjalan pantas sejauh 3.2 kilometer. Akibatnya, senaman secara teratur dapat menyelamatkan lelaki dari disfungsi ereksi.

Jadi, mahu meningkatkan kejantanan anda dengan bersenam? Berikut adalah nasihat daripada pakar mengenai bentuk senaman agar lelaki dapat memperoleh keadaan tubuh yang utama untuk melakukan hubungan seks.

  1. Kegel

Pergerakannya tidak terlalu rumit. Anda hanya perlu berbaring di permukaan rata. Kemudian, tekuk lutut sehingga kaki atas anda membentuk sudut 45 darjah. Selepas itu, pegang pinggul dan angkat badan atas, kemudian tahan selama lima saat seolah-olah anda memegang kencing, kemudian lepaskan. Anda boleh melakukan ini berulang kali, tetapi pastikan anda kencing sebelum melakukan latihan ini. Menurut pakar, Kegels adalah pergerakan yang dapat melatih otot pelvis yang banyak terlibat dalam aktiviti seksual. Selain itu, Kegels juga dapat membantu mencegah ejakulasi dini dan disfungsi ereksi.

  1. Angkat berat

Anda juga dapat meningkatkan kejantanan anda dengan bersenam dengan mengangkat beban. Lancarkan Kesihatan Setiap Hari, menurut pakar mengangkat berat dapat membantu tubuh menghasilkan hormon testosteron, hormon utama dalam mendorong kekuatan seksual lelaki. Bukan hanya itu, menurut beberapa kajian jenis senaman ini juga dapat meningkatkan kadar testosteron. ( Baca juga : 7 Faedah Mengejutkan untuk Berhubungan Seks)

  1. Papan

Pergerakan dimulakan dengan meletakkan diri seperti tolak naik dengan siku sebagai sokongan. Kemudian, tahan untuk jangka masa yang dapat anda sesuaikan dengan kemampuan badan anda. Menurut para pakar, selain dapat membentuk stamina yang baik untuk lelaki, papan juga dapat menguatkan seorang lelaki ketika melakukan hubungan seks dengan kedudukan pendakwah. Latihan ini akan membuat perubahan pada otot inti perut. Menariknya, jenis senaman ini juga dapat mengelakkan anda dari kecederaan belakang.

  1. Tolak ke atas

Sudah tentu anda biasa dengan yang ini. Pergerakan klasik ini ternyata menjadi salah satu jenis senaman terbaik untuk meningkatkan prestasi lelaki. Pergerakan ini bertujuan melatih daya tarikan, kestabilan gerakan, dan tentunya daya tahan stamina semasa melakukan hubungan seks.

  1. Berbaring Semasa Mengangkat Kaki

Pergerakan yang satu ini juga dapat meningkatkan stamina dan kejantanan Adam. Caranya mudah, berbaring telentang di permukaan rata sambil mengangkat kaki anda pada sudut 90 darjah. Anda boleh menaikkan dan menurunkannya, atau menahannya dengan kaki yang diangkat. Pergerakan ini bermanfaat untuk daya tahan dan kelantangan otot kaki, terutama paha. Anda perlu tahu, otot paha yang berada berdekatan dengan organ penting dapat menyokong hubungan intim dalam pelbagai posisi.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cara meningkatkan kejantanan lelaki atau masalah kesihatan lain, anda boleh menghubungi doktor melalui aplikasi tersebut untuk membincangkan perkara ini . Ayuh, muat turun permohonan sekarang juga di App Store dan Google Play.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found