Kesihatan

Wow, Makanan Ini Dapat Meningkatkan Kualiti Sperma Lelaki

, Jakarta - Kesuburan seorang lelaki juga menentukan peluangnya untuk memiliki anak. Terdapat beberapa petunjuk yang menentukan tahap kesuburan seorang lelaki. Selain kuantiti, kualiti sperma juga sangat penting. Sperma mesti sihat dan lincah agar dapat mencapai telur. Terdapat pelbagai cara untuk meningkatkan kualiti sperma, salah satunya adalah dengan memakan makanan berikut.

1. Pucuk

2. Lobak

3. Kerang

4. Biji-bijian

5. Asparagus

6.Kacang

Jangan pandang rendah pada ukuran kecil, kerana kacang mengandungi banyak nutrien yang sangat bermanfaat untuk kesuburan lelaki, anda tahu. Kacang tanah dan lentil, misalnya, adalah sumber asid folik dan CoQ10 berasaskan tumbuhan. Para saintis dari University of California mendedahkan bahawa asid folik berguna untuk menjaga sperma tetap normal dan subur. Lelaki yang mengambil banyak asid folik dapat memperbaiki keadaan sperma mereka hingga 25%. Sementara CoQ10 penting bagi lelaki untuk melindungi sel sperma dari kerosakan dan meningkatkan pergerakan sperma. Jenis kacang lain yang juga baik untuk lelaki adalah kacang tanah kacang badam dan walnut. Kandungan arginin di dalamnya secara aktif menghasilkan oksida nitrat yang meningkatkan aliran darah ke Mr P.

7. Alpukat

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kesuburan lelaki dan nutrien yang diperlukan oleh lelaki, anda boleh meminta doktor melalui aplikasi tersebut . Hubungi doktor dengan kaedah Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Anda juga boleh membeli produk kesihatan dan vitamin yang anda perlukan . Cukup buat pesanan dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun sekarang juga di App Store dan Google Play.

Copyright nathziem.com 2022