Kesihatan

7 Pakej Permulaan Melancong, Untuk Menjadikan Percutian Anda Lebih Cantik

Jakarta - Momen percutian paling sesuai untuk diluangkan bersama orang tersayang. Apa pun pilihannya, pastikan anda mempersiapkan rancangan percutian ini dengan teliti.

Baiklah, agar tidak ada yang tertinggal, lihatlah pukul 7 pek permulaan yang mesti anda bawa semasa dalam perjalanan.

1. Katakan Tidak kepada Saltum

Untuk menjadikan percutian lebih indah, elakkan kostum yang salah alias saltum. Anda harus memilih pakaian yang sesuai dengan destinasi pelancongan.

2. Beg

Cuba jangan membawa terlalu banyak barang semasa bercuti. Tetapi barang yang mesti ada di dalam beg adalah peralatan mandian, dompet, pengecas telefon bimbit dan tiket dan dokumen perjalanan.

3. Perubatan Peribadi

Sekurang-kurangnya anda harus membawa persediaan perubatan peribadi semasa perjalanan. Contohnya, ubat anti-penyakit, minyak kayu putih, dan ubat sejuk.

4. Kasut

Sesuaikan jenis kasut yang anda bawa dengan tujuan percutian. Sama seperti pakaian, elakkan memilih kasut atau sandal yang salah yang akan anda pakai.

5. Aksesori

Tiada perjalanan yang lengkap tanpa mengambil gambar. Untuk menyimpan hits, jangan lupa aksesori anda, seperti topi, cermin mata dan aksesori lain untuk menyokong penampilan anda dalam foto.

6. Makanan ringan

Sebelum meninggalkan tempat penginapan anda, pastikan anda membawa makanan ringan dan air secukupnya. Ini penting untuk mengelakkan dehidrasi dan ulser perut yang tiba-tiba menyerang.

7. Telefon pintar

Jangan terlepas yang ini! Dengan telefon pintar, anda dapat memaksimumkan percutian anda, seperti memeriksa petunjuk dengan GPS untuk "mengeposkan" perjalanan anda ke media sosial.

Telefon Pintar anda juga boleh menjadi penolong anda ketika anda sakit, anda tahu. Anda boleh menggunakannya untuk berbincang dengan doktor dan membeli ubat di . Ayuh, muat turun sebelum meninggalkan!